800 méter

Versenykiírás

Miklósi Futónap 2017

Rendezvény időpont: 2017. április 23. 8:00-tól

A rendezvény fővédnöke: Szabó József Szigetszentmiklós polgármestere

Főrendező

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Rendezők

Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós

Helyszín

Szigetszentmiklós

Rajt időpontok*

09:30  –   800 m
10:00  –   8 km, 21 km (Mivel a két táv egyszerre indul, nincs lehetőség  mindkettőre nevezni.)
10:15  –  3,5 km (Ezen távon indulók nem tudnak hosszabb távra is nevezni.)

Gyülekező/Eseményközpont: Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok (Szebeni út 81.) előtti tér

Nevezés, rajtcsomag átvétel, információs pult a regisztrációs sátorban, az öltöző, ruhatár, WC a Sportcsarnokban lesz megtalálható.

Figyelem! A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!

Útvonal:

Az útvonal a Városi Sportcsarnok elől indul a Szebeni út – Petőfi út – Gerincút útvonalon halad és a Városi Sportcsarnokhoz ér vissza.

A rajt és cél ugyanaz a kapu, mely a Városi Sportcsarnok főbejáratával szemben lévő parkolóban helyezkedik el.

A versenyzők 1 teljes kört futnak az alábbi pályán

A rajtkapun áthaladva a parkolón keresztül kifutnak az Általános és Zeneiskola főkapujával szemben lévő autókijáraton át, balra fordulva a Szebeni utcára. (1)

A Szebeni utcán futnak (2) egészen a kitáblázott 1. Fordítópontig (1F).

A Fordítópontot balról kerülve futnak vissza a Szebeni úton (3) egészen a Sportcsarnokig, ahol is a Sportcsarnok parkolójának első bejáratánál futnak be és áthaladnak a rajtkapun (4).

A futás során kérjük, hogy a rendelkezésükre álló útszakaszon mindig a menetirány szerinti jobb oldalon haladjanak.

A térképen zöld alapon fehér kereszt jelöli az elsősegélynyújtó helyeket.

A térképek tájékoztató jellegűek.

A futókat ideiglenes jelzőtáblákkal és élő erővel is irányítani fogjuk.  A jelzőtábláknál kérjük, figyeljék a színkódokat, a rajtszámuknak megfelelő ZÖLD szín fog megjelenni a 800 m-es távon a futókra vonatkozó táblákon is.

Távok:

 • 800 m – csak 18 év alattiak és 50 év felettiek regisztrálhatnak!
 • 3,5 km
 • 8 km
 • 21 km (félmaraton)

Előfordulhat, hogy a 800 m-es távon korcsoportonként fogjuk indítani a rajtot. A szervezők a jelentkezők összetétele alapján döntenek erről.

 

Díjazás:

A meghatározott távok abszolút első 3-3 győztesét díjazzuk (800 m-en lehetséges – a jelentkezők létszámától és összetételétől függően -, hogy korcsoportonként lesz a díjazás).

Frissítés:

A futópályán kb. 2 helyen lesznek frissítő állomások, illetve a célban további frissítésre is lesz lehetőség. Amennyiben 20 foknál magasabb hőmérséklet várható, akkor több frissítő pont kerül kialakításra.
A frissítő pontok végleges helyét és tartalmát az útvonallal együtt legkésőbb 2017.03.31-ig közöljük a honlapunkon.

Parkolás:

A verseny előtt felkerül a honlapra egy térkép, amely jelzi a rajt- és célhelyet és a parkolási lehetőségeket. A várható nagy érdeklődésre számítva kérjük, hogy lehetőleg gyalogosan, kerékpárral vagy menetrendszerinti BKK járattal közelítsd meg a Sportcsarnokot.

Rajtcsomag átvétel:

Előátvétel: 2017. április 22. szombat 10 és 15 óra között

Helyszínen a verseny napján: a helyszínen az első rajt elindításáig lehet átvenni a rajtcsomagokat

Nevezési információk:

Előnevezési határidő: 2017. április 12. (szerda) éjfél. Ezt követően már csak helyszíni nevezésre lesz lehetőség.
A versenyre leggyorsabban online lehet nevezni.

FIGYELEM!

A 2016. évi regisztrációs és nevezési oldal megszűnt, a tavalyi regisztrációk nem érvényesek.

A nevezési oldalon a regisztráció és a nevezés egyben érhető el. Aki 2 távra nevez, annak 2-szer kell regisztrálnia. A regisztrációt követően egy visszaigazoló levelet küld a rendszer a megadott
e-mail címre. A levélben található linkre kattintva válik érvényessé a regisztráció, melyet követően egy második levelet kap minden jelentkező, a regisztrációs számával és a nevezési díj befizetésével kapcsolatos információkkal. Ezt követően a versenyzőnek már csak a nevezési díj utalásáról kell gondoskodnia. Mindenkinek a regisztráció/nevezés aktiválása időpontjának megfelelő nevezési díjat kell befizetni, az átutalás napjától függetlenül. A regisztrációs/nevezési folyamat során a versenyző nem kapja meg a rajtszámának sorszámát, azt majd csak az átvételkor tudja meg.

E-mail cím hiányában van lehetőség személyesen is előnevezni keddtől-csütörtökig 11 és 18 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Házban (Szigetszentmiklós, Tököli u. 19.) az I. emelet 8-as irodában Földi Edina szervezőnél.

A nevezéskor megadott adatokat módosítani illetve az adatokat törölni csak a szervezők tudják. Ilyen jellegű kéréseket kérjük a foldi.edina@sargahaz.com e-mail címre küldeni.

Korhatár szabályozás: Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Futónap egyik távjára sem (elsősorban 800 m az érintett táv) regisztrálhat, illetve távján sem futhat 6 éves kor alatti gyermek felnőtt kísérő nélkül. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén az „Egyéb, információ, kísérő neve” ablak kitöltése nélkül nem engedi a regisztráció befejezését.

Korhatár szabályozás: felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Futónap egyik távjára sem (elsősorban 800 m az érintett táv) regisztrálhat, illetve távján sem futhat 6 éves kor alatti gyermek felnőtt kísérő nélkül. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén az „Egyéb, információ, kísérő neve” ablak kitöltése nélkül nem engedi a regisztráció befejezését.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést hamarabb lezárják.

Nevezési díjak:

Nevezési díjak március 12-ig április 12-ig Helyszínen, április 23-án
800 m ingyenes ingyenes 500 Ft

A megadott árak, bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára. A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban 2017. április 14-e éjfélig be kell érkeznie, egyéb esetben a nevezés nem érvényes. A nevezési díj számlaszáma nincs közvetlen összeköttetésben a nevezési oldallal, a nevezések érvényesítése manuális úton történik, és 1-2 napot vesz igénybe az utalást követően. Érvényes nevezés esetében a rajtlistán a versenyző nevénél a sor végén látható „Fizetett” oszlopban az „Igen” szó fog szerepelni. Ekkortól a nevezés elfogadott, a versenyzőnek további nevezési feladata nincs.

A nevezési díj befizetéséről számlát állítunk ki a versenyzők kérésre, amit jelezniük kell a nevezési oldalon (a „Számlázási név” rovatban), e-mailben vagy a helyszínen. Előnevezés esetén a számlákat nem tudjuk kipostázni, azokat átvenni a rajtcsomagok átvételekor, április 22-én vagy a verseny napján lehetséges.

Helyszíni nevezés:

Az előnevezési határidő (2017. április 12-e) után már csak a helyszínen tudsz nevezni a Sportcsarnoknál lévő regisztrációs sátorban 2017. április 23-án 8.00-9.00-ig korlátozott számban. A helyszíni nevezésnél csak készpénzes fizetés lehetséges.

Fizetés:

FIGYELEM!

A 2016. évi számlaszám már nem működik, kérjük az új számlaszámra utaljanak.

A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Városi Könyvtár – Futónap elnevezésű, 11742252-15564140-10030008 számlaszámú bankszámlára (OTP).

Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adnia minimum a regisztrációs számát, továbbá ha van lehetőség a nevét, a születési évét.

A nevezési díj tartalmaz (21 km, 8 km, 3,5 km, 800 m):

 • részvételt a versenyen
 • frissítést a pályán
 • további frissítést a célban
 • elektronikus időmérést
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutócsomagot: támogatóink ajándékait
 • a versenyhez kapcsolódó kiegészítő programokat

Egyéb szabályok:

 • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ezzel tudomásul veszik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért  kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban és a regisztrációs sátorban is talál a versenyző.
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből  kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A verseny útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos.
 • Étel és ital fogyasztása a versenyzők számára csak a kijelölt frissítő állomásokon engedélyezett.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 • A verseny rendezői fenntartják az útvonal, a program és időpont változtatás jogát.
 • A verseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 •  A verseny esős, hideg időben is megrendezésre kerül. Veszélyes, szélsőséges körülmények esetén ugyanakkor a szervező dönthet úgy, hogy az eseményt elhalasztja, vagy eltörli. Ebben az esetben a szervező lehetőségei függvényében mindent megtesz az érintettek kártalanítása érdekében.
 • Az előnevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2017. április 12-ig van lehetőség. Nevezési díjat ezután már nem áll módunkban visszautalni.
 • A nevezési lap (akár online, akár a papír alapú) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják, valamint, hogy a Városi Könyvtár és Közösségi Ház a Miklósi Futónappal vagy más közösségi sporteseménnyel kapcsolatban tájékoztatót küldjön a regisztrációkor megadott e-mail címre.