8 km

Versenykiírás

Rendezvény időpontja: 2018. április 22. 8:00-tól

A rendezvény fővédnöke: Szabó József Szigetszentmiklós polgármestere

Főszervező

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Szervezők

Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós

Helyszín

Szigetszentmiklós

Rajt időpontok*

Hamarosan!!!

Gyülekező/Eseményközpont: Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok (Szebeni út 81.) előtti tér

Rajtcsomag átvétel, információs pont a Sportcsarnok bejáratánál, az öltöző, ruhatár, WC a Sportcsarnokban lesz megtalálható.

Figyelem! A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!

Útvonal:

Az útvonal a Városi Sportcsarnok elől indul a Szebeni út – Petőfi út – Gerincút útvonalon halad és a Városi Sportcsarnokhoz ér vissza. Térkép hamarosan!

Távok:

 • 800 m – csak 18 év alattiak és 50 év felettiek regisztrálhatnak!*
 • 3,5 km
 • 8 km
 • 21 km (félmaraton)

Előfordulhat, hogy a 800 m-es távon korcsoportonként fogjuk indítani a rajtot. A szervezők a jelentkezők összetétele alapján döntenek erről.

* A távra még nevezhet az a versenyző, aki a 2018-as évben tölti be a 18. életévét, valamint már nevezhet az a versenyző, aki szintén ez évben tölti be az 50. életévét.

 

Díjazás:

A meghatározott távok nemenkénti abszolút első 3-3 győztesét díjazzuk. 800 m-en – a jelentkezők létszámától és összetételétől függően -, korcsoportonként lesz a díjazás.

Frissítés:

A futópályán 2 helyen lesznek frissítő állomások, illetve a célban további frissítésre is lesz lehetőség. Amennyiben 20 foknál magasabb hőmérséklet várható, akkor több frissítő pont kerül kialakításra.
A frissítő pontok végleges helyét és tartalmát az útvonallal együtt hamarosan közöljük a honlapunkon.

Parkolás:

A verseny előtt felkerül a honlapra egy térkép, amely jelzi a rajt- és célhelyet és a parkolási lehetőségeket. A várható nagy érdeklődésre számítva kérjük, hogy lehetőleg gyalogosan, kerékpárral vagy menetrendszerinti BKK járattal közelítsék meg a Sportcsarnokot.

Rajtcsomag átvétel:

Előátvétel: 2018. április 21. szombat 10 és 15 óra között

Helyszínen, a verseny napján: az első rajt elindításáig lehet átvenni a rajtcsomagokat

Nevezési információk:

Online előnevezési határidő: 2018. február 1. 12.00 óra – április 11. (szerda) éjfél.

FIGYELEM! 2018. február 1. – április 11. között személyes nevezési lehetőség nincs!

Ezt követően személyesen lesz lehetőség előnevezésre 2018. április 21-én szombaton 10 és 15 óra között a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.
FIGYELEM! A verseny napján a helyszínen már nem lehet nevezni!
A versenyre leggyorsabban online lehet nevezni.

 

FIGYELEM!

A nevezési oldalon a regisztráció és a nevezés egyben érhető el. Aki 2 távra nevez, annak 2-szer kell neveznie.

Online nevezését a www.futonap.szszm.hu oldal jobb oldali menüjéből indíthatja a “NEVEZÉS ITT” gombra kattintva. Ezt követően a nevezési felületen először el kell fogadnia a versenykiírásban, valamint az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat. Ezt követően meg kell adnia e-mail címét, majd a hitelesítés gomb megnyomása után a rendszer egy e-mailt küld Önnek a hitelesítő kóddal, melyet be kell másolnia a nevezési felület megjelölt helyére, majd a kód jóváhagyása gombra kattintva folytathatja regisztrációját.
Kérjük, ügyeljen adatai pontos megadására! A *-al jelölt mezők kiköltése kötelező, ezen adatok megadása szükséges az érvényes nevezéshez.
A táv kiválasztása után megjelenik az Ön nevezési díja. A versenyző adatainak felvitele után, a lap legalján egy 4 jegyű regisztrációs számot talál. Ezt a számot a rendszer automatikusan rendelte hozzá az Ön nevezéséhez, megváltoztatására nincs lehetőség, valamint a továbbiakban ezzel tudja majd igazolni nevezését.
A nevezési lap kitöltése után a válaszok áttekintése gombra kattintva megjelenik a következő oldal, melyen minden, Ön által megadott adat szerepel. Kérjük ezen oldal alapos áttekintését, ugyanis amennyiben az űrlap kitöltése során hibát vétett, itt még van lehetősége korrigálni a vissza gomb megnyomását követően. Amennyiben minden mezőt helyesen töltött ki, a küldés gombbal véglegesítheti nevezésének regisztrálását.

Ezt követően kap egy e-mailt, amelyben szerepel majd minden adata, amelyet a nevezéshez felvitt, valamint a nevezési díj befizetésére vonatkozó információk. Ekkor már csak a nevezési díj utalásáról kell gondoskodnia. Mindenkinek a regisztráció/nevezés aktiválása időpontjának megfelelő nevezési díjat kell befizetni, az átutalás napjától függetlenül. A regisztrációs/nevezési folyamat során a versenyző nem kapja meg a rajtszámának sorszámát, azt majd csak az átvételkor tudja meg.

A nevezéskor megadott adatokat módosítani illetve az adatokat törölni csak a szervezők tudják. Ilyen jellegű kéréseket kérjük a foldi.edina@sargahaz.com e-mail címre küldeni.

Korhatár szabályozás: Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a Futónap egyik távjára sem (elsősorban 800 m az érintett táv) regisztrálhat, illetve távján sem futhat felnőtt kísérő nélkül az a gyermek, aki 2018. április 22-ig még nem tölti be 6. életévét. A rendszer ilyen korú jelentkező esetén a Kiegészítő információk között található, „Kísérő neve” mező kitöltése nélkül nem engedi a regisztráció befejezését.

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést hamarabb lezárják.

Nevezési díjak:

Nevezési díjakmárcius 11-igáprilis 11-igSzemélyesen, április 21-én
8 km2.000 Ft2.500 Ft4.000 Ft

 

A megadott árak, bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára. A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban 2018. április 13-a éjfélig be kell érkeznie, egyéb esetben a nevezés nem érvényes. A nevezési díj számlaszáma nincs közvetlen összeköttetésben a nevezési oldallal, a nevezések érvényesítése manuális úton történik, és 2-3 napot vesz igénybe az utalást követően. Érvényes nevezés esetében a rajtlistán a versenyző nevénél a sor végén az “érvényes” szöveg szerepel majd. Ekkortól a nevezés elfogadott, a versenyzőnek további nevezési feladata nincs. Amennyiben az adataiban bármi változás lenne, azt kérjük, jelezze a verseny honlapján található elérhetőségeken.

A nevezési díj befizetéséről számlát állítunk ki a versenyzők kérésre, amit jelezniük kell a nevezési oldalon, e-mailben vagy a személyes előnevezés alkalmával. Ha az előnevezés során Ön kitöltötte a számlázási információkra vonatkozó részt, akkor a kész számlát a rajtcsomagok átvételekor kaphatja kézhez, április 21-én szombaton vagy a verseny napján, április 22-én vasárnap.

Fizetés:

A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Miklósi Futónap elnevezésű, OTP Banknál vezetett 11742252-15564140-10030008 számlaszámú bankszámlájára illetve április 21-én a személyes nevezés idején a helyszínen készpénzben.

Figyelem! Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adni a regisztrációs számát, továbbá, ha van lehetőség, akkor a vezetéknevét és utónevét.

A nevezési díj tartalmaz (21 km, 8 km, 3,5 km, 800 m):

 • részvételt a versenyen
 • frissítést a pályán
 • további frissítést a célban
 • elektronikus időmérést
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • befutócsomagot: támogatóink ajándékait
 • a verseny napján egy ebédet a helyszínen
 • a versenyhez kapcsolódó kiegészítő programokat

Egyéb szabályok:

 • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. Ezzel tudomásul veszik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny szervezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • Értékmegőrzést a verseny szervezői nem vállalnak!
 • A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban talál a versenyző, illetve a rajtcsomag átvételnél tartózkodó szervezőknél is pótolhatja azt.
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
 • A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 • A verseny útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül, babakocsival vagy

kutyával futni tilos.

 • Étel és ital fogyasztása a versenyzők számára csak a kijelölt frissítő állomásokon engedélyezett.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A verseny szervezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 • A verseny szervezői fenntartják az útvonal, a program és időpont változtatás jogát.
 • A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a szervezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a szervezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A verseny esős, hideg időben is megrendezésre kerül. Veszélyes, szélsőséges körülmények esetén ugyanakkor a szervező dönthet úgy, hogy az eseményt elhalasztja, vagy eltörli. Ebben az esetben a szervező lehetőségei függvényében mindent megtesz az érintettek kártalanítása érdekében.
 • Az előnevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2018. április 11-ig van lehetőség. Nevezési díjat ezután már nem áll módunkban visszautalni.
 • A nevezési lap (akár online, akár a papír alapú) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják, valamint, hogy a Városi Könyvtár és Közösségi Ház a Miklósi Futónappal vagy más közösségi sporteseménnyel kapcsolatban tájékoztatót küldjön a regisztrációkor megadott e-mail címre.